У місті Шалі (Чеченська республіка) згорів штаб 70-го гвардійського мотострілецького полку РФ. Відомо, що 70 гвардійський мотострілецький полк 42 мотострілецької дивізії 58 загальновійськової армії південного військового округу (в/ч 71718) дислокується в м. Шалі, Чеченська республіка.

За інформацією телеграм-каналу «Сорокін хвіст», будівля штабу згоріла з усіма документами.

Пожежа на території об'єкту сталася вранці 11 січня. На оприлюдненому в Мережі відео видно, що густий дим піднявся високо в небо.

Також постраждали припарковані поряд автомобілі.

Офіційного повідомлення від МНС Чеченської республіки наразі немає.

Російські Telegram-канали повідомляють, що будівля штабу згоріла разом із усіма документами.

До речі, військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, коментуючи це НП, зазначив: "Радіти з того, що це зробили диверсанти, поки що рано".

Так, за його даними, до 70 полку останнім часом активно направляли служити іноземних найманців. Зокрема громадян Непалу. Оскільки деякі з них потрапили в полон до українців, то це спричинило міжнародний скандал. Тепер же, коли в штабі полку згоріли всі документи, довести, що в полку служать сотні найманців з Непалу та інших країн, буде неможливо.

Нагадаємо, що у 2022 році військовослужбовці саме цього полку відмовлялися від виконання бойових завдань в Україні. Про це ще у травні 2022 року повідомляло Головне управління розвідки Міноборони України.

"За даними військової розвідки України, незважаючи на прихований саботаж, кілька підрозділів 70 гвардійського мотострілецького полку вже відкрито відмовилися брати участь у війні та зажадали повернути їх до місць постійної дислокації. Командири частин усіляко намагаються приховати факти непокори. Найбільш активних військовослужбовців, які вимагають повернення на територію Росії, сподіваючись на їхню швидку загибель, відправили на найнебезпечнішу ділянку фронту», — йдеться у повідомленні.

Читайте також:

У Польщі вже заговорили про те, що молоді українці мають повертатися до України та воювати

"Пілоти вже дуже втомилися": у британській розвідці розповіли, чому росіяни скидають бомби на свої ж міста

Шойгу зумів навчити: російські військові масово роздягають один одного і крадуть речі у своїх же

Спокою за кордоном не буде: закордонні консульства масово попереджають українців про військовий облік