Повідомляється, що російські окупанти в Україні стикаються з гострою нестачею основного обладнання, що призводить до випадків, коли солдати крадуть один одного.

Про це пише «УНІАН»

За словами дружини військовослужбовця, коли її чоловік Сергій приєднався до окупаційної армії у липні, під час первісного розгортання їм не вистачало предметів першої необхідності, таких як лопати, рукавички, тепла білизна та боєприпаси.

"Коли їх вивозили на першу місію, вони навіть не мали лопат. Їх просто висадили на порожньому полі, та й годі. Вони туди нічого не заносять: ні рукавичок, ні теплої білизни, ні боєприпасів. Їм навіть лопати не дали. Але дали мішки для трупів", - скаржиться дружина окупанта.

Солдат навіть висадили на порожньому полі без спорядження. Незважаючи на обіцянку вищої зарплати під час війни, брак запасів змусив деяких російських солдатів красти у своїх товаришів.

Повідомлялося про випадки крадіжки теплих рукавичок, рюкзаків та навіть бритв. Дружина стверджує, що її чоловік, як і багато інших, значну частину своїх доходів, що збільшилися, витрачає на одяг, їжу та техніку через брак продовольства.

"У одного хлопця вкрали теплі рукавички, коли він йшов на лад. Інший втратив свій рюкзак із новим теплим костюмом, коли був на завданні. Він повернувся з бою живим, але рюкзака не було. Він запитує, де він, і йому кажуть, що він згорів", - зазначає Тетяна.

Російська армія вже давно бореться з логістичними проблемами та проблемами корупції, що впливає на постачання мобілізованих та нових військ предметами першої необхідності.

"Деякі так без зв'язку і сидять. Всі, здавалося б, мають бути разом і разом, а тут таке. Свої ж у своїх. Як так можна? Хліб там на вагу золота. І вода теж. Він тепер робить два-три ковтки і відкладає, бо на завданні ж їм їжу не возять. Закинуть на два-три тижні на передову та виживай як хочеш", - скаржиться Тетяна.

Читайте також:

Знову доведеться ходити в масках: українців попередили про карантинні заходи в деяких областях та містах

Метод "однієї ложки": що потрібно зробити, щоб земля на городі стала повітряною та родючою

Скільки коштує орендувати квартиру подобово в різних містах України: названі зимові розцінки