Державна прикордонна служба повідомила про зростання використання підроблених документів особами, які ухиляються від виїзду за кордон.

Про це пише «apostrophe»

Крім того, люди спотворюють мету своїх поїздок, що суперечить заявленим причинам. За словами представника Держприкордонслужби Андрія Демченка, спостерігається помітний сплеск обманних практик.

"Зараз, на жаль, ми відзначаємо зростання використання фальшивих документів або коли мета поїздки відрізняється від заявленої та не відповідає правилам. Деякі можуть їхати начебто з вантажами чи супроводжувати інших осіб, але насправді їхня мета просто залишити Україну", - зазначив він.

Деякі особи, маючи намір залишити Україну, можуть приховувати мету поїздки, наприклад подорож з вантажем або супровід інших осіб. Демченко підкреслив, що правила перетину кордону під час воєнного стану, викладені у постанові Кабміну №57, залишаються незмінними.

Інспекторам доручено стежити за дотриманням цих правил, особливо щодо чоловіків віком від 18 до 60 років, яким заборонено залишати країну під час воєнного стану.

"Як і раніше на інспекторів Держприкордонслужби покладено завдання щодо перевірки умов перетину кордону. Насамперед це стосується чоловіків віком 18-60 років, оскільки на період військового стану їм заборонено виїзд", - зазначив Демченко.

Читайте також:

Скандал у Львові: таксист відмовився везти військовослужбовця, дізнавшись, що він на милицях

А підливу захочеться випити: рецепт соковитої курки по-грузинськи, яка готується у вершках

А чи можна було? Як без ножа швидко почистити рибу від луски