Місце поховання Клеопатри та Антонія досі інтригує вчених, залишаючись загадкою вже майже 2 тисячі років. Ще б пак, поки жодену смертному не вдалося відшукати їхню гробницю.

Про це пише Ancient Origins.

Історикам лише відомо, що після поразки у битві під час Акції у 31 році до н. е. Марк Антоній та Клеопатра шукали притулку в Єгипті, де Клеопатра правила як цариця. Однак у 30 р. до зв. е. Єгипет зіткнувся з вторгненням, що призвело до вирішальної битви під час Олександрії. Антоній і Клеопатра, опинившись у пастці і перед обличчям неминучого кінця, трагічно загинули, і досі точаться суперечки, чи це самогубство чи вбивство.

Що ж стосується місця поховання цариці Клеопатри і римського воєначальника Марка Антонія, то є припущення, що їх спільна могила прихована в складній системі 120- метрового тунелю під храмом Осіріса Taposiris Magna. Його в 2022 році виявила Кетлін Мартінес. Тунель, довжиною понад кілометр, викликав ажіотаж серед істориків та вчених та привів археологів під воду.

Незважаючи на те, що пошуки ще не дали конкретних результатів, знайдені підказки та артефакти натякають на потенційне відкриття давно загубленого місця поховання Антонія та Клеопатри.

У разі виявлення усипальниці вчені переконаються в справжній красі єгипетської цариці, або, навпаки, зможуть підтвердити припущення інших фахівців, які зовсім не вважають красунею Клеопатру.

Читайте також:

Прям якась містика: вчені знайшли на дні океану загадкову кулю золотого кольору

Назад у минуле: вчені відродять тварину, яка зникла із Землі 2000 років тому

Льодовик Судного дня несе загрозу для людей: вчені спрогнозували майбутнє Землі

Через 500 мільйонів років тому: вчені виявили причину масового вимирання на Землі

Вчені б'ють на сполох: Земля зіткнеться відразу з п'ятьма кліматичними катастрофами