Понад 8 тисяч відеокамер успішно інтегровано в єдину всеукраїнську платформу відеоспостереження, повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 9 січня.

Про це повідомляє «finance»

У рамках постійної роботи з підвищення суспільної безпеки уряд працює над інтеграцією понад 50 000 доступних відеокамер у єдину платформу.

«Важливим завданням є захист українців від злочинності. Створюємо єдину платформу відеоспостереження. З більш ніж 50 тисяч наявних відеокамер понад 8 тисяч вже інтегровані, і ця робота йде постійно», - сказав Шмигаль на засіданні уряду 9 січня.

Шмигаль наголосив на важливості захисту українців від злочинності та підкреслив відданість уряду зміні стандартів безпеки у цивільному житті. Він наголосив, що ці зміни необхідні під час війни та залишаться пріоритетом після її завершення.

Прем'єр-міністр наголосив, що створення безпечного середовища для громадян є головним пріоритетом уряду на поточні та майбутні роки.

«Тому формування безпечного середовища для наших громадян стане одним із пріоритетів уряду на цей та наступні роки», — заявив він.

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що із запланованих 50 тисяч камер понад 7 тисяч матимуть статус "інтелектуальних".

Аналіз відеоматеріалів із цих камер спостереження допомагає правоохоронцям у розкритті злочинів.

Читайте також:

Метод "однієї ложки": що потрібно зробити, щоб земля на городі стала повітряною та родючою

Скільки коштує орендувати квартиру подобово в різних містах України: названі зимові розцінки

І навіть трьох шматочків здасться мало: рецепт найсмачнішого пирога з мойвою