Під час обговорення у комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки законопроекту про мобілізацію у вівторок, 9 січня, Міноборони висловило згоду зберегти відстрочку для інвалідів третьої групи.

Про це пише «obozrevatel»

Комітет має ухвалити рішення як щодо урядового, так і щодо альтернативного мобілізаційного законопроекту 10 січня.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі. Примітно, що у початковому законопроекті про мобілізацію, внесеному 25 грудня, не було зазначено третьої групи інвалідності у списку осіб, які мають право на відстрочку.

Гончаренко наголосив: "З важливого. Міноборони у своїх пропозиціях погоджується із збереженням відстрочки для всіх осіб з інвалідністю (включаючи 3 групу) та їхніх чоловіків. Працюємо далі".

Раніше повідомлялося, що до Верховної Ради внесено п'ять варіантів законопроекту, який пропонує зміни до мобілізації. Парламентський комітет з національної безпеки повинен був ухвалити рішення щодо документа 9 січня, проте рішення щодо законопроекту про мобілізацію було відкладено.

Крім того, 6 січня голова комітету Олександр Завітневич оголосив про суттєві зміни у мобілізаційному законопроекті. Він наголосив, що їхня основна мета полягає в тому, щоб «знайти баланс між конституційними правами та необхідними заходами для вирішення завдань мобілізації, які ці права обмежують», а також враховувати економічні можливості.

Читайте також:

Дуже просто і дуже апетитно: рецепт цибулі з томатною пастою та морквою на сковорідці. Це потрібно спробувати

Краще зробити запаси: українців попередили, до чого готуватися цієї зими

Знову доведеться ходити в масках: українців попередили про карантинні заходи в деяких областях та містах