Російська пропаганда час від часу бреше своєму населенню про замерзання європейців через брак російського газу. Тим часом, у самій Росії із лютими холодами цієї зими замерзають котли, газ не подається, а електрику часто навмисно відключають. Найсильніше страждають жителі Сибіру та Далекого Сходу Росії. Так, наприклад, у Тиві централізованого опалення немає зовсім. Проблеми зі світлом та опаленням цієї зими виникли і в низці районів Підмосков'я. Так, у Подільську запроваджено режим НС, а у Климівську майже 200 багатоквартирних будинків та місцева лікарня з 4 січня залишаються без тепла. Як виявилось, страждають від холоду не лише звичайні росіяни, а й військові.

Днями один із найбільших Z-каналів повідомив про збирання дров для того, щоб опалювати військовий аеродром Міллерово в Ростовській області. Виявляється, російські пілоти на аеродромі "Міллерове" замерзають через низьку температуру повітря, тому попросили допомогти з дровами для розтопки печей. Також військові попросили звичайний автомобільний акумулятор.

Ниттям російських загарбників поділився Telegram-канал Fighterbomber, який веде колишній військовий льотчик, капітан ЗС РФ Ілля Туманов.

Посилання:

  • Міллерове — це територія Ростовської області, яка межує з територією, підконтрольною Україні. Що ж до військового аеродрому, то він розташований за 5 км на північний захід від міста Міллерове (належить до селища Долотинка). Там базуються Су-30СМ, Су-25 і гелікоптери ЗС РФ.

Через деякий час піст із проханням допомогти дровами видалили. Виявилося, що збір допомоги довелося припинити через те, що льотчики отримали сувору догану від начальства. На думку командиров, пілоти не повинні були виносити "сор із хати" та розповідати про проблеми в аеропорту.

До речі, в Мережі запропонували більш оптимальний варіант для зігрівання " російським окупантам на аеродромі "Міллерово". Українці запропонували відправити замерзлим окупантам дрони замість дров.

Також користувачі соцмережі написали, що російських пілотів разом з їхніми літаками можна зігріти " ракетами.

Нагадаємо, 25 лютого 2022 року ЗСУ завдали ракетного удару по військовому аеродрому Міллерово. Тоді було знищено щонайменше одного винищувача СУ-30.

Читайте також:

Це має знати кожен автомобіліст: скільки потрібно прогрівати машину взимку за різних температур

Шанувальники сумують: не стало легендарного українського співака. Ці пісні досі слухають сім'ями

Археологи знайшли в Єгипті гробницю із давніми артефактами. Їй понад чотири тисячі років. Фото

Українцям розповіли, як можна непогано заощадити на оплаті газу