У січні фахівці рекомендують висаджувати рослини з тривалим періодом росту та насінням, що потребує стратифікації. Однією з таких культур є коренева селера, для розвитку коренеплодів якої потрібно близько 6 місяців. Для досягнення оптимальних результатів на момент висадки у ґрунт саджанцям має бути 2,5 місяці.

Про це повідомляє «ukr.media»

Враховуючи необхідні терміни, ідеальний термін посіву насіння кореневого селери припадає на кінець січня, відраховуючи три місяці від 1 травня. Це гарантує, що розсада буде готова до пересадки до наступного сезону.

Кореневий селера - не єдина культура, придатна для посадки в перший місяць року. Садова полуниця – ще один варіант, термін посіву якого залежить від бажаного результату.

Якщо націлені на ягоди цього сезону, насіння слід сіяти в січні, а розсаду висаджувати навесні. Як варіант, якщо ви плануєте посадити кущі влітку, підійде посів насіння у березні, квітні чи травні.

Хоча ягоди і не будуть отримані цього сезону, такий підхід дозволяє кущам добре прижитися і дати врожай наступного року.

Читайте також:

Це потрібно знати: чи вдасться влаштуватись на роботу, якщо у вас немає військового квитка

Даремно ви їх купуєте в магазині: рецепт домашніх цукерок "Корівка", які захочеться їсти щодня

Відомий футболіст "Динамо" розповів, чому вирішив не повертатися в Україну: обстріл став надто небезпечним

Доведеться сидіти без світла та без обігрівачів: українцям почнуть відключати електрику за борги