Американські дослідники виявили в італійському місті Спелло імператорський культовий храм, датований IV століттям і імовірно побудований за правління імператора Костянтина Великого (306–337) рр. н.е.). Костянтин був першим римським імператором, який прийняв християнство.

Про це пише «pravda»

Дослідники зробили це відкриття на основі рескрипту - листа імператора Костянтина жителям Спелло, який закликав їх відзначати релігійне свято на честь його "божественних предків", роду Флавіїв. Цей документ, виявлений у 18 столітті, розкриває тонкий підхід до релігійних практик, що дозволяє поєднувати традиційні та нові вірування.

За словами Дугласа Бойна, професора історії в Університеті Сент-Луїса, відкриття храму є свідченням релігійної спадкоємності між римським і ранньохристиянським періодами. Це місце включає три стародавні стіни, які, як вважають, є частиною храму, присвяченого імперському культу імператора.

Неймовірна знахідка стародавнього храму: скрін з відео
Неймовірна знахідка стародавнього храму: скрін з відео

Бойн описує цю знахідку як найбільше свідчення імперського культу як Італії IV століття, і у пізньої Римської імперії.

Це відкриття наголошує на випадках у римському світі, коли християнські правителі підтримували імперські культові практики. Бойн підкреслює значення цієї знахідки як неймовірного відкриття.

"Є докази з інших місць римського світу, коли християнські правителі підтримували імперські культові практики, і це є неймовірним відкриттям", - додає Бойн.

Дослідницька група під керівництвом Бойна планує повернутися в Спелло наступного літа, щоб провести ретельні розкопки та обстежити весь храм, сподіваючись зробити важливіші відкриття.

Це дослідження, ймовірно, сприятиме нашому розумінню історичного та релігійного контексту римського та ранньохристиянського періодів в Італії.

Читайте також:

Де можна непогано заробити в Польщі: названі найзатребуваніші вакансії з гарною зарплатою

Путін вже не в змозі захистити росіян: підлітки пробираються на бойові аеродроми та джгуть останні винищувачі

Ніякого оцту та жодної хімії: рецепт швидкого домашнього майонезу, від якого всі будуть у захваті