З 7 по 9 січня в Україні прогнозується настання складних погодних умов, зумовлених вторгненням арктичного повітря з півночі Європи та формуванням активного циклону на півдні країни.

Український гідрометцентр видав попередження, наголошуючи на значних змінах в атмосферних умовах, які можуть вплинути на різні регіони країни.

За даними синоптиків, 7 січня та у першій половині 8 січня очікується інтенсивний снігопад у Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Харківській областях. Товщина снігового покриву може сягнути від 10 до 20 см, а в Кіровоградській та Дніпропетровській областях очікується збільшення до 30 см.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях прогнозуються значні опади у вигляді дощу, який переходить у сніг, а також ожеледиця та налипання мокрого снігу. Тут товщина снігу може становити від 5 до 15 див.

Центральні, східні та південні області очікують пориви вітру зі швидкістю 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, що може призвести до утворення ожеледиці на дорогах.

Також очікується значне зниження температури повітря. З 7 по 9 січня вночі термометри покажуть від 13 до 20° морозу, при цьому на Чернігівщині та Сумщині температура може опуститися до 19-25° морозу, а на півдні країни до 7-15° морозу.

"Складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення", - попереджають в Укргідрометцентрі.< /span>

Незважаючи на прихід арктичного холоду, синоптик Наталія Діденко зазначає, що це є тимчасовим явищем, і вже з 11 січня температура повітря почне підвищуватися, пом'якшуючи кліматичні умови.

Читайте також: