Метью Міллер, представник Держдепартаменту, наголошує на необхідності того, щоб Конгрес вжив заходів для забезпечення продовження військової допомоги США Україні.

Про це пише «pravda»

Міллер визнає, що Україна покладається на цю допомогу, щоб протистояти продовженню нападу Росії. Він стверджує, що Росія зазнала невдачі у своїй спробі захопити Київ і досягти своєї кінцевої мети завоювання всієї України.

«Нам справді потрібний Конгрес, щоб діяти. Ми знаємо, що нам треба продовжувати підтримувати Україну. Вони (українці) покладаються на цю допомогу, щоб продовжувати боротьбу з грубим російським нападом, який триває щодня. Тому важливо, щоб Конгрес діяв, щоб продовжувати фінансувати демократію, яка продовжує захищатися.

Це цілком зрозуміло, що Росія зазнала невдачі. Наша оцінка: вони (росіяни) не можуть захопити Київ. Він (Путін) не досяг і не зможе досягти своєї кінцевої мети, яка полягає у тому, щоб підкорити всю Україну», - сказав він.

Міллер висловлює впевненість у здатності України вистояти самостійно, побудувати свою економіку та зміцнити свою армію. Незважаючи на складну бойову ситуацію, Міллер наголошує на важливості продовження підтримки України з боку США та висловлює впевненість, що Конгрес зрештою надасть цю підтримку.

«Ми бачимо Україну, яка здатна міцно стояти на ногах, яка розвиває свою економіку, розвиває свою армію. Ситуація на полі бою буде дуже важкою без додаткової підтримки від США, і ми вважаємо, що нам потрібно продовжувати їх (українців) підтримувати, і ми думаємо, що Конгрес, зрештою, це зробить», - додав представник Держдепартаменту.

Міллер також підкреслює досягнення України у запобіганні досягненню Росією її цілей, включаючи збереження її незалежності та територіальної цілісності.

Читайте також:

Ціни на картоплю знову зростають: українцям розповіли, до чого готуватись

Однієї порції точно буде мало: рецепт найсмачніших вареників, які роблять із сирою картоплею

"Воювати не повинен ніхто": блогер Волошин відповів на заклик вступити до лав ЗСУ