Вчені за допомогою дистанційно керованого підводного апарату NOAA Ocean Exploration виявили загадкову «золоту кулю» на глибині 3300 метрів біля узбережжя Аляски. Об'єкт був знайдений щільно прикріпленим до каменю, покритого білими губками, і мав діаметр близько 10 сантиметрів з отвором на одній стороні.

Про це пише «zn»

Під час живого відкриття дослідники були впевнені у природі об'єкта. Розглядалися різні гіпотези, такі як шкаралупа яйця невідомого виду, мертва губка чи корал.

Дослідники помітили в об'єкті значну дірку, що викликало припущення, що щось намагається проникнути всередину або вийти назовні.

"Я не знаю, що з цим робити", - сказав один із дослідників у прямому ефірі.

"У ньому безперечно є велика стара дірка, тому щось або намагалося проникнути всередину, або спробувало вибратися", — припустив інший.

"Я просто сподіваюся, що коли ми туди тицьнемо, нічого не вилізе назовні. Це схоже на початок фільму жахів", - заявив ще один дослідник.

Так, ця знахідка застала вчених зненацька і вони досить серйозно замислилися.

"Ми вважаємо, що це яйце через його текстуру. Воно здається м'ясистим і не має якоїсь очевидної анатомії. У ньому є отвір, який припускає, що щось увійшло чи вийшло. Але воно не схоже на жодне інше яйце, яке коли-небудь бачив. Якщо це яйце, то справді цікаве питання полягає в тому, чиє це яйце. Воно досить велике. Це не маленька риб'яча ікра. Це велика річ", — заявив глибоководний еколог Кері Хауелл із Плімутського університету у Великій Британії.

Використовуючи роботизовану руку, дослідники обережно підштовхнули об'єкт, визначивши, що він досить м'який, перш ніж зібрати його для подальшого вивчення.

Планується провести аналіз ДНК, щоб визначити вид, який відклав яйце. Той факт, що об'єкт існував сам по собі, додає інтриги, оскільки тварини, що яйцекладуть, незвичайно відкладають яйця окремо.

Це відкриття обіцяє більше дізнатися про глибини океану та унікальні форми життя, що населяють це середовище.

Читайте також:

Буде блищати від чистоти як скло: 6 порад, які допоможуть швидко відмити кухню

Допоможе звичайна ганчірка: як відлякати мишей з городу на дачі чи селі. Простий трюк

Обов'язково завітайте до шиномонтажу: чим небезпечна їзда на приспущених шинах