Україна готується до очікуваного періоду сильних морозів, адже синоптики прогнозують температуру мінус 16 градусів. Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що енергопостачання країни може залишатися стабільним у таких умовах. Однак для цього необхідно, щоб усі енергоблоки вийшли з ремонту, і також потрібна закупівля електроенергії за кордоном.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Кудрицький наголосив, що моделювання показує, що система енергопостачання зможе впоратися з масованим споживанням електроенергії за температури мінус 16 градусів, за умови виконання необхідних заходів. Важливою частиною є економія електроенергії з боку громадян.

"Наше моделювання показує, що потрібно залучити всі енергоблоки, які зараз у поточному ремонті, друга умова – це імпорт. Нам потрібно використати 1700 МВт технічної можливості імпорту, щоб збалансувати споживання. Кожна з цих умов має бути виконана, щоб ми впевнено пройшли наступний тиждень”, – пояснив він.

Глава "Укренерго" також зазначив, що недавні атаки на енергетичну інфраструктуру з боку росії не призвели до серйозних пошкоджень завдяки успішній роботі систем протиповітряної оборони та швидкому відновленню пошкоджених об'єктів. Він висловив упевненість у тому, що росії не вдасться повністю відключити електроенергію України, але закликав громадян активно дотримуватись заходів щодо економії електроенергії у майбутній холодний період.

Читайте також:

Без світла будуть усі: Кабмін дозволив відключати від електроенергії навіть критичні об'єкти

Незалежно від обсягу споживання: названо нові тарифи на електроенергію. Готуйте свої заощадження

Прості поради, які допоможуть заощадити на оплаті електроенергії: що потрібно зробити