Глава товариства споживачів комунальних послуг Олег Попенко з упевненістю передбачає зростання тарифів на світло та воду в Україні в 2024 році. На його думку, вартість електроенергії для домашніх користувачів збільшиться до 3,5 гривні за кубометр. Минулого року бізнес уже стикався з постійними змінами тарифів, що підскочили приблизно на 25%.

Про це пише Pro Гроші.

Попенко також попереджає про збільшення витрат на обслуговування багатоквартирних будинків. Послуга помітно подорожчала майже на 20% минулого року. Він також підкреслює, що очікується зростання тарифів на вивезення твердих побутових відходів, хоча остаточні рішення прийматимуться на місцевому рівні.

Глава товариства споживачів комунальних послуг наголошує на скрутному становищі водоканалів, які ще минулого року вимагали перегляду тарифної політики. Однак, незважаючи на ці вимоги, поки що не зрозуміло, чи зміниться вартість води у 2024 році.

Слід зазначити, що цього року не планується підвищення тарифів на опалення, гарячу воду та транспортування газу. Залишається актуальним питання субсидування для найуразливіших верств населення, що підтримує голова Нафтогазу, Олексій Чернишов. Тарифи на комунальні послуги зростатимуть із різних причин, і кожну з них слід розглядати індивідуально.

"Сказати чітко, що підвищення вартості обумовлюється якимись загальними факторами не можна. У всіх послугах ці фактори відрізняються”, - зазначив Олег Попенко.

Наприклад, на вартість вивезення твердих побутових відходів, переважно впливає вартість паливно-мастильних матеріалів над ринком, котрі можуть дорожчати на 50-70%. А у тарифах на обслуговування багатоквартирних будинків враховується вартість світла у місцях загального користування.

Читайте також:

Майже на третину: українцям розповіли, що слід чекати від тарифів на комунальні послуги у 2024 році.

Хто має отримати 100% знижку на оплату комунальних послуг. З'явився повний перелік категорій

Видадуть 900 гривень на оплату комунальних послуг: хто зможе отримати цю суму