Регулярне вживання мигдальних горіхів може сприяти підтримці шкіри у відмінному стані, без дефектів та зморшок. На думку дерматолога, лікаря Ніри, прийом трьох жмень мигдалю щодня є природним методом боротьби з віковими змінами на шкірі.

Цю думку було висловлено хірургом доктором Нірою, яка розповіла секрет видання New York Post.

Регулярне вживання мигдалю може помірно, але не радикально, зменшити прояв зморшок... Для досягнення максимальних результатів слід щодня використовувати сонцезахисний крем, застосовувати антиоксидантну сироватку, наприклад, вітамін C, і інтегрувати ретиноїди в щоденний догляд за шкірою, зазначила вона.

Вона навела приклад дослідження, в рамках якого встановлено, що жінки, які споживали приблизно три жмені мигдалю на день, демонстрували помітне скорочення зморшок, тонких ліній та гіперпігментації. Особливо варто зазначити, що мигдаль здатний знизити зморшки на 16%, а пігментацію – на 20%.

Потрібна досить значна кількість – три жмені, але мигдаль такий багатий на різні поживні речовини: білком, омега-кислотами, що приносять численні блага для здоров'я, підкреслила Ніра.

До речі, цей горіх корисний не тільки для шкіри, але й здоров'я. Дослідження, проведене раніше Університетом Південної Австралії, спростувало поширене переконання про те, що людям, які прагнуть схуднути, слід уникати вживання мигдалю. Вони представили докази того, що включення мигдалю до раціону при обмеженому споживанні калорій не тільки сприяє зниженню ваги, але й покращує кардіометаболічне здоров'я.

Читайте також:

Схуднення за методом "30-30-30": як працює новий метод

Як приготувати простий салат, що допомагає позбутися зайвої ваги.

Названо продукти, які викликають схуднення, якщо їх є зранку