Дерматолог з утворенням від Гарварда розкрила ефективний метод боротьби з ознаками старіння та зморшками.

У своєму відео в TikTok дерматолог Ніра пропонує включити мигдаль у щоденний раціон, щоб запобігти виникненню зморшок у зрілих жінок.

Лікар посилається на клінічне дослідження, яке тривало 24 тижні. Результати експерименту показали, що жінки, які вживали по три жмені мигдалю на день, практично не мали зморшок та пігментації на обличчі.

Позитивні ефекти мигдалю%

  1. Завдяки високому вмісту вітаміну Е, мигдаль надає зміцнюючий вплив на шкіру та волосся, знижуючи ймовірність появи зморшок. Екстракт та масло мигдалю активно включаються до складу косметичних засобів, збагачених цинком, залізом, рибофлавіном та нікотиновою кислотою. Ці компоненти сприяють підвищенню пружності шкіри та надають волоссю здорового блиску.
  2. Регулярне вживання мигдалю сприяє продовженню життя та суттєво знижує ризик передчасної смерті. Горіх багатий на антиоксиданти, які борються з процесами старіння клітин і запобігають розвитку онкозахворювань.
  3. Альфа-токоферол і вітамін Е, що містяться в горіху, покращують когнітивні функції, стимулюють активність мозку та відіграють ключову роль у підтримці здоров'я судин.
  4. Мигдаль збагачений пробіотиками та рослинною клітковиною, які оптимізують усі травні процеси. Присутність пробіотиків у горіху сприятливо впливає на склад мікрофлори в кишечнику.
  5. Мигдаль багатий на корисні насичені жири та рослинну клітковину, при цьому містить мінімальну кількість вуглеводів. Цей горіх стає оптимальним вибором для тих, хто стикається з цукровим діабетом та високим холестерином.
  6. Вітамін Е, що міститься в горіху, запобігає окисленню холестерину в крові, покращуючи якість крові та стимулюючи кровообіг по судинах.

Читайте також:

Ви самі себе не впізнаєте: маска, що стирає зморшки зі шкіри обличчя - коштує копійки

Омолодіться відразу на 10 років: як самостійно та швидко прибрати зморшки на лобі

Навіть розгладжує зморшки: як кава впливає організм людини. Багато хто цього не знав