У ході проведення розвідувальних дій на Південному напрямку екіпаж безпілотного літального апарату (БпЛА) зі складу 73-го морського центру спецназу Збройних Сил України виявив передовий російський радіолокаційний комплекс "Яструб-АВ".

Цей комплекс, відомий своєю високою ефективністю у розвідці вогневих позицій артилерії, є технічно просунутим та важливим елементом російської системи оборони.

Оператори спецназу спільно із союзним підрозділом із Сил оборони 140-го окремого ракетно-артилерійського бригадного центру скоригували вогонь із протитанкового комплексу "Хаймарс" за виявленою ворожою метою. В результаті успішної операції вдалося знищити "Яструб-АВ", що надав ворогові чудові можливості в радіолокаційному виявленні та відстежуванні траєкторії ракет.

Деталі зробленої атаки були представлені у відеоматеріалах, які були поширені в соціальних мережах.

Важливо відзначити, що "Яструб-АВ" у російській військовій практиці вважається найбільш сучасним радіолокаційним комплексом, здатним ефективно збирати інформацію про рух та траєкторію ракет противника, надаючи тактичну перевагу.

Спецназ також підкреслив, що зібрані дані про ворожі артилерійські позиції, отримані за допомогою "Яструб-АВ", передавалися противнику для точного наведення артилерійського вогню.

Знищення цього комплексу є важливим кроком у зниженні противника ефективності ведення вогневих операцій на даній ділянці фронту.

Читайте також: