Екзотичний ананас, крім свого чудового смаку, благотворно впливає на здоров'я і може стати ефективним союзником у боротьбі з безсонням. За словами медиків та вчених, ананас має низку унікальних властивостей, які роблять його невід'ємною частиною здорового раціону.

Про це повідомляє сайт EatingWell.

Згідно з дієтологом Келсі Кунік, ананас є багатим джерелом мелатоніну, гормону, відповідального за регуляцію сну. Вживання ананаса, згідно з його твердженням, може збільшити рівень мелатоніну на 266%, що позитивно позначається на якості сну.

Крім того, ананас впливає на рівень гормонів радості, таких як серотонін та триптофан, які є ключовими компонентами для забезпечення глибокого та якісного сну.

Магній, що міститься в ананасі, не тільки допомагає знизити головний біль, але й сприяє розслабленню м'язів та заспокоєнню нервової системи. Вітамін C, амінокислоти та марганець, також присутні в ананасі, сприяють зміцненню імунітету, стимулюють ріст м'язів та зміцнюють кістки.

Як частина різноманітного харчування, ананас також сприятливо впливає на травлення та загальний стан організму. Його рекомендують включати до раціону, особливо під час застіль.

Ананас завдяки своєму складу незамінний для схуднення. Незважаючи на те, що фрукт досить солодкий, він містить всього 48 калорій. А ще ананас містить «фермент стрункості», що активізує розщеплення білків і жирів, покращує травну систему, посилює дію шлункового соку.

Визначення зрілості ананаса – ключовий момент при його виборі. Стиглий ананас зазвичай має овальну форму, суху плодоніжку і густу верхівкову втечу, яку називають "султаном". Зелена шкірка свідчить про незрілість, тоді як бура чи бордова - про перестиглість чи псування. Плями та жолобки можуть вказувати на гнилість. Важливо пам'ятати, що стиглий ананас повинен мати тверду і пружну шкірку, уникаючи вм'ятин, які можуть свідчити про початок псування, або надмірної жорсткості, що говорить про те, що фрукт ще не досить дозрів.

Читайте також:

Не давитесь бутербродами: що корисного та ситного можна з'їсти без шкоди для здоров'я, коли відключили світло та газ

Для міцного здоров'я та гарного настрою: як правильно приготувати компот

Вони є у кожній квартирі: названо 7 продуктів, які прискорюють старіння