В Україні з 1 січня 2024 року набули чинності зміни у розмірах мінімальної та максимальної страхових виплат. Ці зміни стосуються щомісячних сум, які виплачуватимуться у разі втрати працездатності та ґрунтуються на середньомісячній заробітній платі перед тим, як людина отримала ушкодження.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Відповідно до статті 36 закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" Розмір щомісячної страхової виплати визначається залежно від ступеня втрати працездатності у відсотках. Для осіб, які набудуть права на ці виплати після 1 січня 2024 року, встановлено такі параметри:

  • Мінімальний розмір щомісячної страхової виплати при втраті 100% професійної працездатності не може бути меншим за мінімальну заробітну плату - 7100 гривень.
  • Максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати чотирьох розмірів мінімальних заробітних плат – 28 400 гривень (7100 гривень помножити на 4).

Процедура подання заяви включає надання необхідних документів і може здійснюватися особисто через територіальний орган Пенсійного фонду України або в електронній формі через веб-портал електронних послуг ПФУ з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Зазначимо, що збільшення розміру мінімальної заробітної плати в Україні з початку 2024 року – з 6700 до 7100 гривень, а з 1 квітня цей показник становитиме 8000 гривень. Ці зміни впливають не тільки на розміри зарплат, а й на різні види виплат.

Наприклад, розмір Єдиного соціального внеску (22%) також розраховується від мінімальної зарплати. Якщо до 2024 року мінімальна зарплата становила 6700 гривень, то розмір ЄСВ був 1474 гривень. З 1 січня податок зріс до 1562 гривень. Ці зміни торкнулися ФОПів, а також підприємств, де працівникам платять мінімальну зарплату (часто для "оптимізації" оподаткування).

Читайте також:

Що потрібно знати про індексацію пенсій: коли підвищать виплати та чого очікувати

До 8 тисяч гривень надбавки: частина пенсіонерів можуть оформити збільшені виплати

Кому з біженців заплатять 5 тисяч: що потрібно знати та які умови