Міф, що споживання хліба призводить до набору зайвих кілограмів, давно спростовано. Фактично зайва вага залежить не від типу їжі, а від її загальної кількості.

Про це пише EatingWell.

Хліб може бути чудовим джерелом вуглеводів, оскільки містить багату кількість поживних речовин та мікроелементів. Зовсім виключати хліб із раціону необов'язково, проте важливо правильно вибирати його види, щоб отримати максимальну користь.

Враховуючи, що Американська спілка дієтологів рекомендує, щоб 45% - 65% щоденної калорійності надходили від вуглеводів, включаючи злаки, споживання хліба залишається важливим. Розглянемо, які види хліба є найкориснішими та як його правильно вибирати.

Житній хліб є найбільш дієтичним типом і містить утричі більше клітковини, ніж звичайний білий хліб, а його калорійність лише 165 калорій. Цей вид хліба добре засвоюється організмом завдяки високому вмісту клітковини. Він також багатий на амінокислоту – лізин, який позитивно впливає на стан клітин шкіри, м'язів та пружність судин.

Мультизерновий хліб, приготований із суміші високоякісного борошна та насіння, також відрізняється відносно низькою калорійністю - всього 250 калорій. Його рекомендується вживати на сніданок або у перекусі.

Вівсяний хліб, приготовлений на основі вівсяного борошна, має безліч корисних властивостей. Він сприяє схуднення, зменшує набряклість, знижує рівень "поганого" холестерину в крові та позитивно впливає на стан кишківника. Калорійність вівсяного хліба становить 260 калорій.

Відрубний хліб корисний завдяки вмісту висівок, які є зовнішньою оболонкою зернового зерна і багаті на корисні мікроелементи та вітаміни групи В. Висівки чудово регулюють процеси травлення, допомагають очистити організм від шлаків та зайвої води . Калорійність висівкового хліба становить 227 калорій.

Читайте також:

Результати вас дуже здивують: продукти, що врятують від цукрового діабету

Стануть ідеальними для діабетиків: три святкові страви, які не впливають на рівень цукру в крові

Будьте з ними обережні: названі продукти, через які може "злетіти" цукор у крові