Для зниження ризику захворювань у холодну пору року краще вибирати звичайне мило при митті рук, згідно з порадами вчених та медиків.

Багато вчених застерігають від частого використання антибактеріального мила, пише TSN.UA.

Вибір між антисептичним та звичайним милом часто залежить від рекламних обіцянок, які стверджують, що антибактеріальне мило ефективніше та забезпечує захист від мікробів протягом 24 годин. Проте дослідження вчених розбивають цей міф та рекомендують щодня мити руки звичайним милом. Постійне використання антисептичного мила може призвести до загибелі корисних мікроорганізмів, необхідних для підтримки імунітету шкіри.

Звичайне мило ефективно у боротьбі з вірусами та бактеріями, якщо руки миють правильно, не пошкоджуючи імунну систему шкіри. З іншого боку, антибактеріальне мило може сприяти розвитку стійкості організму до антибіотиків, які призначені для лікування вірусних захворювань.

Рекомендації ВООЗ щодо правильного миття рук включають використання води та звичайного мила, ретельне намилювання протягом 30 секунд, приділення уваги між пальцями та кінчиками пальців. Потім необхідно ретельно змити мило та висушити руки, переважно паперовим рушником. При митті рук у громадських місцях слід використовувати також рушник для закручування крана, уникаючи контакту з ним чистими руками.

У випадках, коли немає доступу до води та мила, можна використовувати антисептичний гель на основі спирту. Обробіть руки таким гелем, забезпечуючи рівномірне покриття шкіри, і розтирайте протягом декількох секунд до повного висихання.

Крім цього, особливу увагу слід приділяти ділянкам, які часто можуть залишитися непоміченими, такими як зап'ястя, внутрішні сторони рук, нігтьові пластини та суглоби. Це допоможе забезпечити більш повне очищення.

Читайте також:

Ця проста хитрість вас точно здивує: для чого в рідке мило додають оцет

Не розводьте на кухні небезпечні бактерії: коли потрібно міняти губку для миття посуду

Волосся буде здоровим і доглянутим: як правильно мити голову