Вчені провели порівняльне дослідження п'яти різних типів низьковуглеводних дієт з метою з'ясувати, яка з них забезпечує більш ефективне утримання ваги. Це важливо, оскільки здатність утримувати досягнутий результат відіграє ключову роль у процесі схуднення.

Про це пише CNN.

Понад 67 000 учасників включили до дослідження, що робить його результати репрезентативнішими. Експеримент охопив чотири основні типи низьковуглеводних дієт:

  • Дієта з тваринними білками та жирами.
  • Дієта з рослинними білками та жирами.
  • Здорова низьковуглеводна дієта з акцентом на рослинному білку та корисних жирах, таких як оливкова олія.
  • Нездорова низьковуглеводна дієта, що включає тваринні жири, більше тварин білків і рафіновані зернові.

Результати дослідження показали, що ті, хто дотримувався дієти з акцентом на цілісні зерна, рослинні олії та білки з рослин, мали вищі шанси утримати нормальну вагу. У той час як у тих, хто віддав перевагу дієті з тваринними білками та жирами низької якості, з часом частіше спостерігалося набирання ваги.

Це дослідження підкреслює важливість не тільки дотримання дієти, але і вибору високоякісних продуктів. Довгострокове проходження нездорової низьковуглеводної дієти з тваринними білками і жирами може призвести до збільшення ваги, в той час як перехід до здоровішого харчування з ухилом на рослинні білки та жири може допомогти утримувати вагу або навіть її знижувати у довгостроковій перспективі.

Пам'ятайте, що стежити за фігурою важливо як для естетичного сприйняття, так і для забезпечення загального здоров'я. Підтримка здорової ваги знижує ризик різних захворювань, покращує фізичну форму, підвищує енергію та самооцінку. Таким чином контроль за фігурою сприяє загальному благополуччю та активному способу життя.

Читайте також:

Панацея для тих, хто на дієті: експерти назвали види борошна, які допомагають схуднути

Секрет ефективної дієти: які продукти допомагають скинути вагу, а які можуть призвести до її набору

Це дуже смачно: лікарі розповіли про дієту, яка допоможе позбутися вісцерального жиру.