У зв'язку з військовими діями, ініційованими Російською Федерацією, в Україні оголошено режим загальної мобілізації та запроваджено військовий стан.

Це означає, що громадяни, які підлягають військовій службі, віком від 18 до 60 років отримують призовні повістки. Важливо відзначити, що офіційний представник Сухопутних військ генерал Володимир Фітьо в ході національного телемарафону дав пояснення щодо процедури призову і кого це стосується.

Фітьо підкреслив, що повістки виписуватимуться на контрольно-пропускних пунктах та в інших громадських місцях.

Він також застеріг, що тим, хто уникає постановки на військовий облік, може бути виписана повістка. Однак, якщо громадянин має відповідні документи та військово-обліковий квиток, то це буде перешкодою для виписки повістки.

Важливим аспектом, який наголосив генерал, є те, що перший призовний порядок денний не означає миттєву відправку на передову.

Насамперед, проводиться перевірка та уточнення даних про військовозобов'язане. Після цього він має пройти медичний огляд.

Якщо громадянин не має підстав для відстрочки і його професія на даний момент затребувана, видається другий порядок денний.

"Якщо професія складніша, то навчання може тривати два-три місяці, у тому числі й за кордоном. Після цього тільки ви вирушаєте до військової частини. Перший порядок денний - це не відправка на війну, - резюмував він.

Читайте також: