У Києві зазнав впливу вибухової хвилі будинок народного депутата, голови політичної партії "Голос" Кіри Рудик, внаслідок масованої ракетної атаки з боку російських збройних сил 2 січня.

Інформацію про це вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook, прикріпивши фотографії наслідків події.

Чиновниця поділилася, що цей день став для неї власним кошмаром. Вибухова хвиля накрила її будинок, уламки були всюди, зруйновано вікна та пошкоджено фасад. За її словами, затишок її будинку тепер наповнений запахом диму та пекла, який приносить російська федерація.

Сьогодні вранці 2 січня вранці росія відправила в небо 16 бомбардувальників-ракетоносців Ту-95МС і здійснила запуск ракет територією України, у тому числі використовувала "Кинджали". Бомбардувальники постійно змінювали свій курс, але здебільшого прямували до Київщини, де зафіксовані руйнування. Харків також опинився під обстрілом.

росія здійснила масовану атаку на Київ, випустивши понад 60 ракет, включаючи "Кинджали" та крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Сили ППО збили більше шести десятків ракет Х-101/Х555Х-55 і десяток Х-47М2 "Кинжал". За інформацією місцевої влади, є загиблі та багато поранених, пошкодження отримали житлові будинки та міська інфраструктура.

Приблизно о 07:15 ранку перші вибухи пролунали у Києві. У дев'яти районах міста зафіксовано пошкодження внаслідок попадання та падіння уламків збитих об'єктів

Серія сильних вибухів пролунала у Харкові. Внаслідок атаки загинула одна людина, а десятки людей отримали поранення. У центрі міста було зафіксовано кілька ударів.

З початку повномасштабного вторгнення терористичної держави росії по Україні було випущено понад 7500 ракет усіх видів: авіаційних, зенітних, С-300, крилатих та балістичних.