У святкові дні особливо важливо пам'ятати про здорове харчування, і не слід забувати, що деякі продукти можуть негативно позначитися на вашому здоров'ї, навіть у новорічні канікули. Доктор медичних наук Джабін Бегум надала конкретний список продуктів, які слід обмежувати для здоров'я серця.

Про це пише Web MD.

Бекон: Цей продукт багатий на насичені жири, які можуть підвищити рівень "поганого" холестерину та збільшити ризик серцевих захворювань. Бекон також містить багато солі, що може призвести до артеріального тиску та серцевої недостатності.

Червоне м'ясо: Надлишок яловичини, баранини або свинини в раціоні може збільшити ризик захворювань серця та діабету через високий вміст насичених жирів.

Білий рис, хліб та макарони: Ці продукти, багаті на швидкі вуглеводи, можуть призвести до набору зайвої ваги, підвищення рівня цукру в крові та збільшення ризику серцевих захворювань.

Піца: Магазинні та заморожені варіанти піци можуть містити надлишок жирів, натрію та калорій, що збільшує ризик серцевих проблем. Рекомендується вибирати піцу з тонкою цільнозерновою кіркою, обмежувати використання сиру і віддавати перевагу більше овочам.

Алкоголь: Вживання алкоголю в надлишку може призвести до підвищення кров'яного тиску, серцевої недостатності та проблем з вагою.

Важливо пам'ятати, що помірне споживання алкоголю та різноманітне, збалансоване харчування з обмеженням вищезгаданих продуктів сприяють підтримці здоров'я серця та загального добробуту. Турбота про здоров'я серця є ключовим аспектом гарного самопочуття, оскільки серцево-судинні захворювання залишаються однією з основних причин смерті у світі.

Читайте також:

Якщо свята пройшли бурхливо: продукти, які допоможуть швидко позбутися похмілля

Печінковий детокс: які продукти допоможуть повернути здоров'я вашому органу

Це гірше, ніж похмілля: з якими продуктами заборонено поєднувати алкоголь