У Вишгороді Київської області в неділю, 31 січня, у багатоповерховому будинку спалахнула пожежа, ймовірно спровокована зарядним пристроєм Power Bank.

Про це пише «obozrevatel»

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій під час гасіння пожежі успішно врятували мешканця із квартири на 17 поверсі. Про подію повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області.

Операція з гасіння пожежі зіткнулася з труднощами через утруднення доступу через припарковані автомобілі в безпосередній близькості від будівлі. Про ситуацію в екстрені служби повідомили 31 грудня о 15:34 після повідомлення про спалах житлового приміщення на 17 поверсі 20-поверхового будинку на вулиці Кургузова у Вишгороді.

Прибувши на місце, жінку було виявлено в задимленій квартирі, оперативно евакуйовано та передано працівникам швидкої медичної допомоги. Згодом її госпіталізували до місцевої лікарні. Пожежу вдалося загасити до 16:05, підтвердили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"По прибутті під час розвідки у задимленій квартирі виявлено жінку, яку вивели на свіже повітря та передали лікарям швидкої медичної допомоги. Після чого її було госпіталізовано до районної лікарні. Пожежу повністю ліквідовано о 16:05", – розповіли в ДСНС.

Попереднє розслідування пов'язує причину пожежі із зарядним пристроєм в одній із кімнат. Зусилля з гасіння ускладнювалися тим, що доступ до будівлі був утруднений через припарковані мешканцями автомобілі, через що рятувальникам довелося розчищати прохід, що забрало на цей процес вирішальні хвилини.

Читайте також:

Лічильник вас здивує свідченнями: що у вашій квартирі найбільше "їсть" електрика

Шлунку теж потрібно відпочити після застілля: як організувати розвантажувальні дні для організму

Стануть в нагоді після свят: продукти, які повернуть здоров'я вашої печінки