У Японії відбулася серія потужних землетрусів магнітудою 5,6 і 7,4, які вразили префектури Ніігата та Ісікава на заході Японії. Сейсмічна активність відбулася з різницею в кілька хвилин, викликавши сильні поштовхи в таких містах, як Осака та Кіото.

Про це повідомляє «УНІАН»

Понад 35 тисяч будинків у центральній Японії залишилися без електрики. Згодом попередження про цунамі заввишки до 5 метрів було оголошено на всьому західному узбережжі від Хоккайдо до Кюсю.

На кадрах відбито удар хвиль, що змивають автомобілі з парковок і доріг. Хоча найбільша у світі атомна електростанція Касівадзакі-Каріва повідомила про відсутність несправностей, влада закликала жителів узбережжя евакуюватися, зупинивши рух поїздів та скасувавши новорічні програми на телеканалах.

Окрім цього, сили самооборони були мобілізовані для ліквідації наслідків землетрусів та цунамі.

Також 19 грудня у Китаї стався сильний землетрус магнітудою 6,2. Сейсмічная подія призвела до значних збитків інфраструктури, включаючи дороги, лінії електропередачі та водопостачання, а також сільськогосподарські об'єкти.

У постраждалих районах також сталися зсуви ґрунту та сіли, що посилило наслідки землетрусу. На жаль, кількість загиблих перевищила 130 людей, при цьому близько тисячі людей отримали поранення.

Наслідки землетрусу створили серйозні проблеми для постраждалих регіонів, зажадавши масштабних зусиль щодо відновлення та надання допомоги.

Читайте також:

Новий курс долара на початку року: яких цифр чекати в обмінниках та до чого готується

Від похмілля до бадьорості: навчитеся знімати похмільний синдром з легкістю

У них секрети молодості та краси: названі найкорисніші напої для жінок