Новий рік позаду, але низка свят триває. І щоб не зіпсувати здоров'я та фігуру, пропонуємо вам вибирати надалі менш жирні, але й при цьому не менш смачні страви. Відмінним вибором для застілля стануть салати без майонезу.

Рекомендує приготувати наступні 5 варіантів салатів без майонезу, їх публікуєStyler.

1. Легкий салат із пекінською капустою

  • 1 маленька головка пекінської капусти

  • 1 банка консервованої кукурудзи

  • 100 г крабових паличок

  • 1 огірок

  • Зелена цибуля

  • Сіль перець

  • Рослинна олія

Наріжте капусту, крабові палички, огірок і додайте подрібнену зелену цибулю та кукурудзу. Посоліть, поперчіть, і заправте олією.

2. Салат з яловичої мови

  • 500 г яловичої мови

  • 3 морквини

  • 1 часник

  • 2 сині цибулі

  • 2 маринованих огірка

  • кріп

  • 3 зубчики часнику

  • Перець горошком

  • 2 лаврові листи

  • Сіль перець

  • Рослинна олія

Відваріть язик з морквою, цибулею, горошком перцем і лавровим листом. Очистіть язик, наріжте його і обсмажте моркву. Наріжте язик, мариновані огірки, сині цибулі, додайте моркву. Посоліть, поперчіть, і заправте олією.

3. Швидкий салат із куркою без майонезу

  • 1 куряче філе

  • ½ червоної цибулі

  • 20 г свіжої руколи

  • 4 помідори чері

  • ½ ст. ложки насіння гірчиці

  • ½ апельсина

  • 3 ст. ложки оливкового масла

  • Сіль перець

Відваріть курку, поріжте на шматки. Додайте цибулю, помідори, апельсин, руколу, гірчицю, олію, і перемішайте. Додайте сіль та перець за смаком.

4. Вінегрет класичний

  • 2 буряки

  • 2 морквини

  • 4 картоплі

  • 2 солоних огірків

  • 150 г квашеної капусти

  • 250 г консервованої білої квасолі

  • Зелений горошок (за бажанням)

  • ½ ч. ложки коріандру

Приготуйте відварені овочі, очистіть та наріжте їх. Додайте капусту, квасолю, огірки, зелений горошок. Приготуйте заправку з гірчиці, оливкової олії, винного оцту, солі та перцю і додайте в салат.

5. Салат з відвареними креветками, томатами чері та авокадо

  • 1 авокадо

  • 100 г томатів чері

  • 100 г відварених креветок

  • 1 огірок

  • 40 г міксу салатів

  • сіль

Для соусу:

  • 1 ч. ложка гірчиці

  • 3 ст. ложки рослинної олії

  • 1 ст. ложка винного оцту

Поріжте овочі та креветки, змішайте їх із міксом салатів. Підготуйте соус з гірчиці, олії та винного оцту, додайте сіль. Полийте салат соусом і перемішайте.

Читайте також:

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року

Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові