Російські окупанти вночі 29 грудня 2023 року здійснили чергову масовану атаку на Україну. Експерти вже заявили, що Росія провела одну з наймасштабніших комбінованих атак з повітря Україною з початку війни. Почали обстріл окупанти з безпілотників типу "Шахед", а потім застосували і ракети. В результаті постраждало багато цивільних об'єктів - пологовий будинок, торговий центр, школи, дитячі садки, лікарні та житлові будинки. Президент США Джозеф Байден, коментуючи цю ракетно-дронову атаку РФ на Україну, заявив, що історія однозначно засудить тих, хто зараз не стане на захист свободи українців.

Так, у спеціальній заяві, опублікованій на офіційному сайті Білого дому у п'ятницю, 29 грудня, Байден закликав світову спільноту "зупинити Путіна" .

За словами Джо Байдена, ця нічна атака свідчить про те, що Путін, як і раніше, «прагне знищити Україну та підпорядкувати собі її народ».

Також у своєму зверненні Байден зазначив, що Росія завдала ударів по українському пологовому будинку, торговому центру та житловим кварталам, внаслідок чого загинули мирні жителі, десятки отримали поранення.
"Це суворе нагадування усьому світу про те, що після майже двох років цієї руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну та поневолити її народ. Його необхідно зупинити”, - зазначив американський лідер.

Крім того, президент США звернув увагу американців на те, що в "фатальну" ніч українським силам ППО вдалося збити більшість російських ракет та дронів, чому сприяли постачання систем протиповітряної оборони від країн-союзників.

"Американський народ може пишатися тим, що допоміг врятувати життя", - заявив Байден.

У той же час він нагадав, що Київ, як і раніше, потребує допомоги ззовні, а тому Конгрес США повинен "діяти без подальшої тяганини" у питанні про військові постачання Києву.

Нагадаємо, що Конгрес СШАчерез початок різдвяних вихідних відклав узгодження нового пакету військової допомоги Україні. Депутати від Республіканської партії у Палаті представників відмовилися продовжити роботу законодавчого органу на кілька днів, щоб узгодити багатомільярдний пакет допомоги Україні, дискусії про які ведуться з кінця вересня.

Читайте також:

Прийде віддати відразу 18% від того, що прийшло вам на картку: до чого готують українців

Такого ще не було: з України не дозволили виїхати навіть багатодітному батькові. Вимагають дозвіл ТЦК

Ось вони точно ніколи не підводять: німці назвали найнадійніші автомобілі року, що минає.