На днях перший віце-прем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко повідомила виданню Financial Times, що Україні, ймовірно, доведеться відкласти виплату пенсій та зарплат державним службовцям, якщо ЄС та США не нададуть обіцяної фінансової допомоги на початку наступного року. Саме тому прем’єр-міністру Денису Шмигалю довелось робити заяву.

Як зазначив Шмигаль на засіданні уряду, пенсії та зарплати вчителям та лікарям в Україні платитимуть своєчасно, а у березні відбудеться їх індексація, як це передбачено законом.

Як зазначив Шмигаль, фінансування дефіциту бюджету 2024 року та макрофінансова ситуація в останні дні стали темою активних обговорень. Наступного року Україна потребуватиме понад 37 млрд доларів зовнішнього фінансування.

"Ми звичайно розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів. Адже наразі маємо домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування з МВФ. Маємо підтримку інших міжнародних фінансових організацій", - сказав він.

За його словами, в уряді чітко розуміють, які у них є інструменти та варіанти.

"І головне. Пенсії надалі будуть платитися вчасно. Індексація відбудеться в березні 2024 року, як це передбачає закон. Зарплати вчителів та лікарів так само виплачуватимуться вчасно", - додав Шимигаль.

Читайте також:

Це сталося! Дружини окупантів почали публічно проклинати Путіна. Ця зухвалість ще може відгукнутися

У Буданова проговорили про таємний план Кремля: ось для чого було здійснено ракетну атаку 29 грудня

Церковне свято 30 грудня: що категорично не можна робити цього дня, щоб не зіпсувати собі весь наступний рік