24 лютого 2022 року російські війська розпочали повномасштабне вторгнення на територію України, яке принесло не лише руйнування, а й великі втрати як серед мирного населення, так і військових з обох сторін. І лише 18 грудня 2023 року дружини мобілізованих російських чоловіків вперше закликали президента Росії Володимира Путіна припинити війну проти України або йти воювати та померти самому самому замість їхніх чоловіків.

І справді, на сьогоднішній день дружини і матері мобілізованих російських чоловіків все частіше звертають увагу влади до проблеми їхнього безстрокового перебування на фронті. Насамперед вони почали публічно звертатися до чиновників із проханнями повернути їм чоловіків або хоча б провести ротацію.

Так, 7 листопада 2023 року в Москві на Театральній площі близько 30 родичок мобілізованих під час мітингу комуністів, присвяченого Жовтневої революції, вийшли на пікет із плакатами "Мобілізованим пора додому" і "Немає безстрокової мобілізації".

Ось тільки виконувати такі вимоги влада не поспішає та застосовує методи як залякування, так і задобрювання. Так, наприклад, чиновники пропонують дружинам учасників СВО різні зустрічі та пільги замість вирішення їхньої головної проблеми.

"Коли ми приходили до депутатів, вони схиляли нас до того, що давайте краще не дембель, а давайте краще ми зробимо більше пільг, якось щось із грошима покрутимо", - пишуть активні росіянки в соцмережах.

А днями стало відомо, що терпіння деяких жінок вже закінчується. Ще б пак, одна з дружин російських воїнів побажала Путіну згоріти в пеклі.

Коментар розміщений під відеозверненням жінки, яку представляє Марія Ішкова з Санкт-Петербурга.

Жінка розповіла, що її чоловіка мобілізували восени 2022 року, а у серпні його підрозділ як ВДВ, як штурмовиків " кинули на Запорізький напрямок, щоб зупинити контрнаступ Збройних сил України, і у грудні його було ліквідовано. Жінка обурилася, що таких, як її чоловік, дуже багато загиблих росіян, але чомусь жодного з їхніх рідних це не хвилює, люди про це не говорять публічно, не питають, навіщо все це і для чого.

При цьому знайшлися свідомі росіянки, котрі підтримали вдову.

"Сподіваємось на те, що Володимир Володимирович і винні у тисячах зламаних доль, на Новий рік не захлинуться від крові наших хлопців, яка заповнена до країв у їхньому витонченому келиху! Горите в пеклі», - заявили дружини резервістів.

Читайте також:

Тільки ті, хто має велику зарплату: у Раді хочуть змінити умови бронювання від мобілізації

Інформацію з мережі спеціально видаляють: ЗМІ повідомляють, що легендарного Джекі Чана терміново доставлено до реанімації

Комендантська година у новорічну ніч: що потрібно знати мешканцям різних міст України

Список претендентів на допомогу розширили: хто з українців може отримати грошові виплати та як оформити