Щоб зберігати молодість і красу, не обов'язково вдаватися до дорогих процедур та пластики. Простий та ефективний спосіб уповільнити процеси старіння – це правильний сон.

Про це пише ТСН.

Як стверджує лікар загальної практики та естетичної медицини, Кумкум Мішра, якісний сон здатний суттєво уповільнити процеси старіння, а для досягнення найкращих результатів важливо лягати та прокидатися в один і той самий час.

Біологічний годинник відіграє важливу роль, і лікар радить дорослим від 19 до 94 років спати не менше восьми годин на добу. Хоча є і ті, хто почувається добре після 5-6 годин сну, більшість людей потребує більш тривалого та якісного відпочинку. Рекомендується прокидатися о 5-7 ранку і лягати спати о 21-23 годині, такий режим сну якнайкраще впливає на тривалість молодості організму.

Мозок активно працює під час сну, проводячи інвентаризацію та покращуючи функціонування внутрішніх органів. Важливим є також гормон росту, який контролює оновлення клітин та будову сполучної тканини. Дуже важливо привчити мозок до регулярного розкладу сну, лягаючи і прокидаючись в один і той же час, щоб забезпечити якісний відпочинок та відновлення організму.

Лікар також дає рекомендації щодо того, як правильно засинати, щоб уникнути проблем зі сном. Вона наголошує на важливості того, щоб ліжко використовувалося виключно для сну, уникаючи тривалого перебування в ньому без необхідності. У разі труднощів із засинанням рекомендується вставати і займатися чимось, доки не з'явиться реальне бажання спати. Ці прості, але важливі звички можуть суттєво покращити якість сну та сприяти загальному відчуттю молодості та неспання.

Читайте також:

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року

Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові