Кабінет Міністрів ухвалив рішення про збільшення вартості низки сервісних послуг, які надає Міністерство внутрішніх справ.

Згідно з постановою уряду №1386 від 27.12.23, відбулися зміни у переліку платних послуг та їх вартості.

З 1 січня 2024 року збільшиться ціна наступних послуг:

  • теоретичного іспиту: з 13 гривень до 250 гривень;
  • практичного іспиту: з 13 гривень до 420 гривень;
  • посвідчення водія: з 26 гривень до 230 гривень.

Крім цього, збільшиться плата за реєстрацію та перереєстрацію транспортних засобів, включаючи електронний формат, присвоєння буквено-цифрової комбінації та зняття з обліку транспортного засобу – з 200 гривень до 350 гривень.

Для перевезення паливних та вибухонебезпечних речовин наразі потрібні відповідні документи, включаючи свідоцтва про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів. Сертифікація проводиться у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ (МВС) та дійсна протягом року.

Раніше термін дії документа автоматично продовжувався, якщо він закінчувався у період воєнного стану. Однак ці норми були скасовані, і наразі документи потребують регулярного оновлення. Звернення за документами провадиться в обласних сервісних центрах МВС, де проводиться перевірка відповідності транспортного засобу стандартам та вимогам для перевезення небезпечних вантажів.

У грудні поточного року з'явилася нова опція у мобільному додатку Дія, що дозволяє українським водіям проводити онлайн-процедури з перереєстрації своїх автомобілів.

Раніше власникам транспортних засобів доводилося особисто відвідувати центр МВС для здійснення таких процедур. З нововведенням у додатку Дія ці операції тепер доступні онлайн для власників легкових автомобілів, мотоциклів та мопедів.

Читайте також:

Чи блокуватимуть картки та позбавлятимуть водійських прав: нова заява про мобілізацію українців

Потім кусатимете лікті: названі поширені водійські помилки в зимовий час

Їх розхоплюють одразу: які бензинові та дизельні машини старше 10 років купують українці