Іван Вигівський, керівник Національної поліції, заявив, що поліцейські активно дбають про безпеку в країні та вже повністю залучені до діяльності Сил безпеки та оборони.

Таким чином Виговський прокоментував пропозицію про мобілізацію 100 тисяч правоохоронців, пишуть Українські новини.

За його словами, є люди, зокрема держслужбовці, які стверджують, що у Національній поліції служать 250 тисяч поліцейських, і пропонують відправити 100 тисяч на фронт. Він вважає, що це здається дивним, особливо коли такі заяви роблять не просто "дивані експерти", а ті, хто працює в державній системі та не володіє навіть базовими цифрами. Він додав, якби до них звернулися, то було б надано актуальну кількість співробітників поліції.

Він підкреслив, що зараз у штаті поліції перебуває 120 тисяч осіб, а граничну штатну чисельність було затверджено Кабміном. За його словами, на практиці працює близько 100 тисяч поліцейських, включаючи 20 тисяч жінок та 80 тисяч чоловіків.

Щодня приблизно 20 тисяч співробітників виходять на службу у вбрання – це одна зміна. Також у Нацполіції є 15 тисяч слідчих та дізнавачів, 20 тисяч оперативників, і тисячі людей, включаючи членів підрозділу "Лють", які знаходяться на передовій.

Щодо ідеї мобілізації 100 тисяч поліцейських, Виговський зазначив, що вони вже повністю залучені до роботи Сил безпеки та оборони та одночасно піклуються про внутрішню безпеку країни.

Він зазначив, що з початку війни всіх охочих поліцейських було відпущено, щоб приєднатися до ЗСУ. Також поліцейські з офіцерським званням, що переходять до армії, починають служити на рядових позиціях, якщо вони не мають попереднього військового досвіду або не проходили військової підготовки.

Виговський заявив, що "ми ведемо боротьбу та захищаємо внутрішній фронт".

Читайте також:

Залужний зробив важливу заяву щодо відстрочок під час мобілізації

Виплати сім'ям загиблих бійців ЗСУ: як подати заявку на отримання грошової допомоги - інструкція

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали