Українці виявляють інтерес до питання щодо можливого збільшення оплати за електроенергію.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду розповів про те, чи варто очікувати підвищення тарифів до кінця опалювального сезону.

Прем'єр-міністр наголосив, що Кабмін ухвалив рішення продовжити термін дії ПСО (покладання особливих обов'язків) на електроенергію до квітня 2024 року. Обіцянку залишити ціну на електрику для домашніх споживачів на рівні 2,64 гривні за кВт-год також буде дотримано. Це допоможе уникнути додаткового навантаження на сімейні бюджети під час опалювального сезону.

Прем'єр також наголосив на успішному подоланні енергетикою України грудневого періоду, відзначаючи зниження добового максимуму споживання електроенергії в останні кілька днів. При цьому обсяг виробництва достатній для забезпечення світла та тепла у будинках громадян та робочих місць на підприємствах.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, Міненерго підтвердило, що Кабмін прийняв ухвалу про продовження ВСО на ринку електроенергії, а ціни на електроенергію залишаться незмінними до 30 квітня наступного 2024 року.

Міністр додав, попри необхідність інвестицій в об'єкти енергетичної інфраструктури, держава підкреслює свою соціальну відповідальність та забезпечує стабільність цін на електропостачання для громадян.

Прем'єр-міністр запевнив, що ціни на газ не змінюватимуться до завершення опалювального сезону, а це також стосується тарифів на гарячу воду.

До 15 квітня 2024 року постачальники тепла отримуватимуть від "Нафтогазу" певні обсяги газу за фіксованою ціною. Для тих, хто забезпечує теплопостачання бюджетних установ, ціна газу із ПДВ залишиться на рівні 16 390 гривень.

Вартість одного кубометра газу для побутових користувачів в Україні включає 7,96 гривні з урахуванням ПДВ.

Читайте також:

Без світла будуть усі: Кабінет міністрів дозволив відключати від електроенергії навіть критичні об'єкти

Прості поради, які допоможуть заощадити на оплаті електроенергії: що потрібно зробити

Багато хто не здогадувався: як самостійно змінити тариф на електроенергію