З 28 грудня по 6 січня 2024 року на території Київської області планується посилити заходи безпеки.

Про це оголосив Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації, повідомляє прес-служба КОВА.

Кравченко заявив, що з'явиться більше блокпостів, посиляться перевірки у місцях масового скупчення людей. Також він звернувся до жителів регіону з проханням виявити розуміння з приводу вжитих владою заходів.

За його словами, з 28 грудня поточного 2023 року по 6 січня 2024 року будуть посилені контрдиверсійні заходи та підвищена безпека в регіоні. Це рішення було ухвалено на раді оборони Київщини з огляду на можливі провокації ворога в період новорічних свят. Він додав, що заходи будуть проводитись за участю СБУ, Національної поліції, Нацгвардії та 114 окремої бригади територіальної оборони.

За його словами, на всій території Київщини збільшиться кількість блокпостів, а особливу увагу піддадуть місця максимального скупчення людей, такі як торгові центри, супермаркети, вокзали та медичні установи.

Кравченко заявив, що ці заходи також будуть спрямовані на підтримку громадської безпеки та полегшення розшуку. За даними поліції, понад 11 тис. осіб перебувають у розшуку з різних кримінальних та адміністративних справ.

Кравченко закликав мешканців Київщини та гостей області виявляти порозуміння до посилення заходів безпеки, можливих зупинок на блокпостах. Також він наголосив на необхідності носити при собі документи, що засвідчують особу.

Кравченко також звернув увагу на важливість пильності та закликав громадян повідомляти правоохоронним органам про будь-які підозрілі дії, такі як фото- або відеозйомка об'єктів оборонної чи критичної інфраструктури міста та регіону.

Читайте також:

Залужний зробив важливу заяву щодо відстрочок під час мобілізації

Облік військовозобов'язаних за кордоном: що розповів міністр оборони та що потрібно знати українцям

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали