Взимку ми проводимо більше часу вдома, що може спричинити збільшення ваги через більше споживання їжі. Крім того, свята та застілля впливають на наше харчування. Однак уникнути зайвої ваги можна, дотримуючись простих правил харчування.

Про це пише "LB.ua".

Перехід від теплого до холодного часу завжди впливає наш організм. Взимку у нас найчастіше проявляється втома, підвищується апетит, а також зменшується бажання займатися фізичними вправами. Це може призвести до неправильного харчування та набору зайвих кілограмів.

Дієтолог Євгена Разум зазначає, що наше харчування має бути збалансованим у будь-яку пору року. Вона рекомендує вживати цілісні та нерафіновані продукти, оскільки вони зберігають більше поживних речовин та вітамінів.

Наприклад, борошно вищого ґатунку містить багато крохмалю та позбавлене вітамінів та поживних речовин, які присутні у цілісному зерні.

Важливо включати до раціону достатню кількість продуктів рослинного походження, овочів, фруктів та ягід. Також слід вживати якісні рослинні білки (крупи, злаки, бобові), тваринні білки (яйця, риба, якісне м'ясо), кисломолочні продукти, які сприятливо впливають на кишкову флору.

На думку дієтолога Євгенії Разум, основний ворог - перекушування між основними прийманнями їжі. Дорослій людині слід їсти 3-4 рази на день, а між прийомами – пити воду. Взимку краще віддавати теплій воді, корисній для підтримки тепла в організмі. Для кращого смаку можна додати кардамон, лимонний сік або імбир.

Ще один важливий аспект узимку – фізична активність, яка додасть енергії за умов короткого світлового дня. Корисно виконувати вправи, якщо у вас є незадовільний настрій. Будь-яка активність протягом 20-30 хвилин покращить ваш стан.

Також не забувайте виходити на свіже повітря, щоб наситити організм киснем. Навіть 10 присідань допоможуть підняти бадьорість.

Читайте також:

Так швидко ви ще не засинали: шматочок якогось продукту потрібно з'їсти перед сном, щоб не було безсоння

Повертатиметеся всю ніч: названі продукти, які викликають безсоння

Доведеться викликати "швидку": названі дев'ять продуктів, які в жодному разі не можна розігрівати