Українці стикаються з незручностями, пов'язаними з отриманням платіжок за спожитий газ через "Укрпошту". Іноді ці квитанції губляться. "Нафтогаз" надає вирішення цієї проблеми, пропонуючи клієнтам можливість самостійно формувати рахунки для оплати через особистий кабінет, чат-боти GASUA у Viber чи Telegram.

У компанії "Нафтогазу" детально пояснили, що робити, якщо не прийшла платіжка.

Також, для тих, хто віддає перевагу паперовим квитанціям, існує можливість роздрукувати їх у терміналах EasyPay. Це можна зробити, дотримуючись простих кроків: знайти термінал EasyPay, ввести "Нафтогаз" у рядок пошуку, вибрати послугу "Нафтогаз", ввести номер особового рахунку та прізвище клієнта, після чого система надасть деталі рахунку, і можна роздрукувати квитанцію.

Також, щоб оптимізувати витрати на опалення, рекомендується встановлення тепловідбиваючого екрана за батареєю. Цей простий та ефективний спосіб допомагає більш рівномірно розподіляти тепло у приміщенні. Компанія також звернула увагу на те, що предмети меблів та штор, що закривають батареї, можуть заважати нормальному розповсюдженню тепла.

Важливо врахувати і те, що з січня українцям доведеться додатково сплачувати за обслуговування газової мережі в багатоповерхових будинках. Ці витрати включають огляд газопроводу, перевірку на щільність, випробування під тиском, огляд газового обладнання та обслуговування запірних пристроїв, що забезпечують безпечне використання газу.

Зараз тарифи на газ хоч і варіюються у різних компаніях, але залишаться незмінними до травня 2024 року. Кубометр газу коштує від 7,7 до 9,99 грн. "Нафтогаз" залишається головним постачальником газу для 98% українців, але вони можуть обирати інших постачальників.

Читайте також:

Платитимемо ще більше: на скільки підвищаться тарифи на газ із січня - названі суми

Будьте готові залишитися без грошей: як українців обманюють із талонами на газ, бензин та дизель

Будьте дуже уважні: що потрібно знати про газові труби у приватних будинках і за що доведеться платити