У 2024 році Збройні сили прагнутимуть звільнення території України від окупації, проте російська армія чинитиме сильний опір.

Про це повідомив бригадний генерал Олександр Тарнавський, командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія", пише BBC.

Тарнавський вважає, що наступний рік, ймовірно, стане ще складнішим. Оскільки належить завершувати бойові дії та звільнення територій. За його словами, основна мета – повернення під контроль кордонів.

За його словами, противник поінформований про це і вживе заходів, щоб завадити виконанню завдання. Він додав, що "як говориться, побажайте нам удачі, а вони вже зробили свій вибір. Тому я стверджую, що наступний рік буде важким".

У відповідь на питання про можливість завершення війни наступного року Тарнавський зазначив: "Питання не про завершення війни, а про перемогу. Завершення війни може мати різні форми. Для нас, військових, важлива перемога".

Щодо чуток про можливу зміну його посади, генерал сказав, що він завжди змінював своє життя з дитинства. Закінчив школу, вступив до військового навчального закладу та постійно змінював свій статус: від командира взводу та роти до командувача батальйону. Сьогодні він – командувач. Також додав, якщо захочуть міняти, він відкритий для будь-яких умов.

Кабінет міністрів та Національний банк України прогнозують значне зменшення "ризиків безпеки" на початку 2025 року, хоча раніше очікувалося, що це станеться у середині 2024 року.

Проект бюджету до другого читання було представлено з урахуванням зміни передбачуваної тривалості війни протягом 2024 року.

Прогноз Національного банку України у жовтні розроблявся на обережніших передумовах. Згідно з цими припущеннями, "високі ризики безпеки будуть зберігатися до кінця 2024 року".

Читайте також:

Усіх розпустять додому: коли у ЗСУ проведуть велику ротацію - прогноз експерта

Блокпости по всій країні та повістки: військовий розповів, до чого готуватися українським чоловікам

Електронні запрошення у військкомат: що чекає на українців і що розповів міністр оборони Умеров