З початку четверга в Україні відбудуться значні зміни у погодних умовах.

За даними Укргідрометцентру, останній тиждень 2023 року обіцяє бути аномальним для грудня, привносячи деякі несподівані явища. Зазначається, що атмосферний тиск поступово збільшуватиметься, що у свою чергу спричинить зміни в метеорологічній обстановці.

З початку четверга по всій країні очікується стабільна, без опадів, погода.

Це обнадійлива новина, підкреслена синоптиками, оскільки разом із відсутністю опадів передбачається також підвищення температури.

На даний момент, за даними Укргідрометцентру, очікується помірний дощ сьогодні вдень у північній та північно-східній частинах країни, при цьому в решті значних дощів не передбачається. 27 грудня прогнозується невеликий дощ у північних та північно-східних регіонах, проте вже 28 грудня на більшості території України очікується відсутність опадів.

Синоптики також звертають увагу на зміну напряму вітру, який буде мінливим, переважно західним та південно-західним. Швидкість вітру коливається від 7 до 12 м/с, із періодичними поривами до 15-20 м/с.

Щодо температурного режиму, то вночі 26-27 грудня очікується від 1 до 6° тепла, протягом дня — від 5 до 11°, а на півдні країни та на Прикарпатті термометри можуть піднятися до +14°. 28 грудня прогнозується нічна температура від 2° тепла до 3° морозу, а вдень стовпчики термометрів показуватимуть від 0 до 7° тепла.

Щодо новорічної ночі, метеоролог Ігор Кібальчич зазначає, що на рубежі 2023 та 2024 років очікується проходження атмосферних фронтів.

Однак у новорічну ніч сильних опадів по всій країні не очікується через вплив слабкого баричного гребеня з півдня. Єдині райони, де можливі сніг та мокрий сніг, — Полісся та Карпати. Температура у святкову ніч, згідно з прогнозом, коливатиметься біля "нуля".

Читайте також: