Існує сухофрукт, який допомагає укріпленню кісток. Його вживання сприяє лікуванню запалень і запобігає втраті кісткової маси. Особливо корисний цей сухофрукт для жінок у період менопаузи, оскільки він запобігає ослабленню кісткової тканини. До такого висновку прийшли вчені з Пенсильванії після 12-місячного дослідження.

Про це пише Sciencedirect.

Цим чудовим продуктом є чорнослив, якого лікарі настійно рекомендують включити до раціону, особливо для осіб похилого віку та жінок під час менопаузи. Знижений рівень естрогену в цей період збільшує ризик ослаблення кісток, і чорнослив сприяє укріпленню кісткової тканини. Розглянемо, як саме чорнослив корисний для здоров'я кісток і скільки його слід споживати щоденно.

Вчені прийшли до висновку, що чорнослив має входити до раціону всіх людей, особливо після 50 років, оскільки він нормалізує травлення і зміцнює кістки. Науковці дослідили, що споживання 100 грамів чорносливу щодня протягом року покращує мінеральну щільність кісткової тканини в передпліччях та нижній частині хребта. Регулярне вживання чорносливу протягом шести місяців також зменшує втрату кісткової маси.

Експерти в області медицини вважають, що лікувальний ефект чорносливу пов'язаний з його позитивним впливом на мікрофлору кишківника, що допомагає послаблювати запальні процеси в організмі. Це призводить до зменшення оксидативного стресу, що впливає на підвищення щільності кісток.

Дієтологи рекомендують чорнослив не лише через його позитивний вплив на кістки, але і як ідеальний перекус. Цей сухофрукт забезпечує відчуття ситості на тривалий час завдяки великій кількості клітковини, антиоксидантів, вітамінів та мінералів. Із розрахунків дієтологів випливає, що навіть кілька ягід чорносливу буде достатньо для перекусу, щоб забезпечити організм необхідними вітамінами, уникнути голоду та зберегти енергію.

Читайте також:

Побережіть здоров'я своєї дитини: експерти розповіли, які популярні сніданки небезпечні для дітей

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд