Згідно з результатами дослідження "Мігранти - Різдво в Польщі", проведеного Міграційною платформою EWL і Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету, стало відомо, що мігранти, які проживають в Польщі, планують витрачати в середньому 470 злотих на різдвяні свята.

Ця сума виявилася втричі меншою, ніж планують витратити середньостатистичні поляки в цей період.

Вивчення також виявило, що майже кожен третій іноземець (30%), включаючи українців, має намір витратити від 101 до 500 злотих на купівлю продуктів, подарунків та різноманітних розваг, пов'язаних із святкуванням Різдва. У свою чергу лише кожен четвертий мігрант (25%) планує більш значні витрати. Помітно, що 9% респондентів не мають наміру витрачати гроші на різдвяні витрати, а такий самий відсоток обмежиться сумою менше 100 злотих.

Загальна картина показує, що мігранти у Польщі орієнтовно виділять близько 470 злотих на святкування Різдва.

Порівняно з даними, отриманими у дослідженні, замовленому Асоціацією польських банків та проведеним компанією Minds&Roses, де середній поляк планує витратити 1490 злотих на майбутні свята, видно, що різниця становить утричі більше.

У контексті переваг у різдвяній кухні мігранти виділили вареники з капустою та грибами (28%) та грибний суп (26%) серед своїх улюблених страв. Також популярними серед іноземців виявилися кутя (26%), сирники (26%) та маковий пиріг (26%). Разом з тим, традиційні польські страви, такі як борщ з "вушками", бігос і рибний холодець, викликали інтерес лише у 11% мігрантів.

Читайте також: