19 грудня 2023 року Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на засіданні Ставки верховного головнокомандувача прозвучала пропозиція додатково мобілізувати 450-500 тисяч осіб. Озвучену військовими цифру Зеленський назвав "дуже серйозною" і зажадав "більше аргументів, щоб підтримати цей напрямок". І ось голова Міноборони Рустем Умеров усім пояснив, чому держава потребує саме такої кількості мобілізованих.

Так, за словами Умерова, Україна вже два роки бореться в меншості проти переважаючих сил РФ.

"Нещодавно Путін заявив, що у них воює 600 тисяч на фронті в Україні, тоді як наша розвідка називала цифру 450 тисяч. Відмінність, мабуть, пояснюється тим, що Путін увімкнув частини, які виконують поліцейські каральні функції. Загалом же російська армія налічує близько двох мільйонів”, - каже голова Міноборони.

В інтерв'ю Суспільному Рустем Умеров заявив, що "у нас 3,5 тисячі кілометрів лінії, яку ми повинні захищати".

"Якщо військові говорять Кабміну: "Дайте, будь ласка, нам енна кількість людей" - звичайно, Кабінет міністрів та Верховна рада запитують, що ми робитимемо з тими, хто вже служить, і що робитимуть люди, яких ми хочемо мобілізувати? Тому ми розпочали консультації, і суспільство матиме відповіді на ці питання у новому законопроекті. Адже у нас єстабілізаційні дії, є оборонні, є контрнаступ ", - зазначив чиновник.

Він також назвав час, коли суспільство зможе дізнатися про деталі нових змін у мобілізації. Йдеться про найближчу перспективу.

"Найближчими днями. Ми домовимося з Верховною Радою, коли законопроект реєструватимемо”, - сказав міністр.

Читайте також:

А ось тепер усе буде по-новому: на що чекати українським чоловікам від мобілізації. Кого візьмуть і як усе зміниться

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Ще 500 тисяч людей: Данилов розповів, коли розпочнеться додаткова мобілізація

Половина працівників вирушить воювати: в Україні хочуть змінити правила бронювання від мобілізації