Міністерство внутрішніх справ Фінляндії оголосило про нову програму допомоги українським біженцям, які вирішать повернутися додому. Програма передбачає надання одноразової допомоги у розмірі 5300 євро.

Докладніше про те, кому з біженців заплатять 5 тисяч, інформує today.ua.

Посібник зможуть отримати біженці, які отримали негативну відповідь на прохання про надання притулку у Фінляндії, а також ті, котрі добровільно вирішили повернутися на батьківщину.

Розмір допомоги залежатиме від терміну, протягом якого буде подано заяву на повернення. Якщо заява буде подана протягом 30 днів з дня відмови у притулку, то розмір допомоги становитиме 5300 євро. Якщо ж заява буде подана пізніше, то розмір допомоги становитиме 2000 євро.

Посібник може бути наданий у двох формах:

  • У вигляді коштів на оплату проїзду на батьківщину та грошової субсидії на період реінтеграції.
  • У натуральній формі, наприклад, у вигляді навчання або обладнання для відкриття бізнесу.

Повідомляється також, що нова програма почне діяти з 1 січня 2024 року.

Допомога на повернення додому може бути використана біженцями для оплати проїзду до України, оренди житла, купівлі продуктів харчування та інших необхідних речей. Вона також може допомогти біженцям у процесі реінтеграції до українського суспільства.

Нова програма допомоги українським біженцям у Фінляндії була розроблена у відповідь на продовження конфлікту в Україні. Міністерство внутрішніх справ Фінляндії сподівається, що ця програма допоможе біженцям, які вирішили повернутися додому, зробити це більш комфортно та безпечно.

Читайте також:

Електронні запрошення у військкомат: що чекає на українців і що розповів міністр оборони Умеров

А двері будуть зачинені: як працюватиме Укрпошта у святкові дні. Графік

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали