У той час, як у всіх куточках України вручають чоловікам повістки у будь-який час доби в будь-якому місці, курорти Закарпаття вже охрестили "раєм для ухилістів". Ще б пак, власники готелів реалізовують грандіозні плани на новорічні та різдвяні свята з українськими зірками шоу-бізнесу, ніби забули про війну та обстріли, а гості почуваються комфортно, адже їм, схоже, не загрожує повістка, після якої представники ТЦК закине в автобус та влаштує подорож в один кінець.

Так, у соцмережах неодноразово звучать питання, чому представники військкоматів не заламують чоловіків, які приїжджають на відпочинок та не відправляють їх на війну.

Ходять також чутки, що "зону без ТЦК" у Буковелі створили не просто так. Люди кажуть, що як тільки військкомат збирається туди їхати, лунає дзвінок у відповідь, в якому віддається наказ, щоб туди просто не їхали – тому що "не можна". Таким чином, вручення повісток на цьому курорті так жодного разу не було.

І справді, на відео, які розповсюджуються в соцмережах можна спостерігати черги як на підйомники, так й до невеликих кав'ярень, які розташовані на території комплексу. А от представників військкоматів у Буковелі не видно. Навіть складається враження, що на найдорожчому курорті України нічого не знають про повномасштабну війну.

"За період відпочинку в Буковелі я не помітила жодного військового чи патрульного поліцейського. Складається враження, що тут взагалі нема війни: повсюди лунає гучна музика, люди неквапливо гуляють, насолоджуюсь відпочинком. Лише раз я чула повітряну тривогу, на яку ніхто не звернув увагу", - зазначила одна з туристок.

Разом з тим місцеві мешканці розповідають, що мобілізація у навколишніх населених пунктах триває за планом. В найближчих селах – Татарові, Яблуниці та Микуличині – представники ТЦК активно роздають повістки військовозобов'язаним громадянам. Однак у самому Буковелі місцеві мешканці не бачили рейдів військкоматів.

Нагадаємо, що цього року ціни у Буковелі просто надхмарні. Так, передноворічний та святковий вікенд обійдеться від 8 тисяч до 40 і більше за житло. А ось охочим зустріти свята, наприклад, у готелі олігарха Ігоря Коломойського Radisson Blue Resort Bukovel 4,5* пропонують відвідати гучну новорічну вечірку. До неї можуть приєднатися номери, що навіть не знімали, в цьому комплексі. Забронювати столики на заході вартує додаткових 24-35 тис. грн. Відомо, що розважатимуть гостей під бій курантів відомі поп-артистка Надя Дорофєєва, кавер-група Leo City, ведучі Слава Дьомін та Віталік Вітамін.

Читайте також:

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення

Дикі та голодні: у мережі показали, як війська Путіна грабують приватний будинок на Херсонщині. Відео

Це почалося ще до 1991 року: у ГУР розповіли, як готувалося повномасштабне вторгнення в Україну