З моменту початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні триває загальна мобілізація, в рамках якої військовозобов'язані громадяни призиваються на службу до армії. На даний момент представники ТЦК та СП вручають повістки в громадських місцях, але вже давно обговорюється питання про введення "електронних викликів". у військкомат.

Докладніше про те, що чекає на українців і що розповів міністр оборони Умеров, інформує Обозреватель.

Міністр оборони України Рустем Умеров заявив, що наразі проводиться аналіз баз даних українців, аби зрозуміти, які необхідні механізми для реалізації можливості електронного оповіщення військовозобов'язаних.

"Тобто ми проаналізували різні бази даних, десь дев'ять, із різних міністерств. Потім дивимося, як ці основи врахувати. Тому що люди не зовсім розуміють, хто має, хто військовослужбовець, хто ветеран. Тому говоримо про базу даних військовозобов'язаних, у тому, як врахувати їх. Після обліку дивимося, чи буде та, чи інша категорія взагалі запропонована на військову службу чи ні. Це величезний механізм, який потрібно обговорювати покроково, – заявив міністр оборони.

Він також наголосив, що наразі Міністерство оборони працює над тим, щоб українці могли отримувати запрошення до територіального центру комплектації через свої смартфони. Умеров зазначив, що наразі ведеться розробка технічного рішення для впровадження цього механізму.

Читайте також:

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Блокпости по всій країні та повістки: військовий розповів, до чого готуватися українським чоловікам

У США вже розповіли, як буде ліквідовано Путіна: є два варіанти