Міністерство оборони планує змінити процедуру бронювання військовозобов'язаних чоловіків від мобілізації.

Докладніше про те, які готуються нововведення щодо мобілізації, про які ви не знали, інформує today.ua.

Як повідомив заступник міністра економіки Ігор Фоменко у ході зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації, нова процедура поки не погоджена, але як тільки її буде затверджено, стануть відомі її деталі.

В даний час існує паперова система бронювання, в рамках якої підприємства можуть клопотати про бронювання своїх співробітників, які є військовозобов'язаними. Згідно з чинною процедурою, бронювати можна до 50% від військовозобов'язаних. Ті, у чиїх даних є неточності, і вони потребують уточнення, бронюються на місяць. Якщо все гаразд – бронювання проводиться на шість місяців. Чоловіки, які не стоять на військовому обліку, не можуть бути заброньовані.

Бронювання надається підприємству на період, коли воно визнано критично важливим. Наразі такий статус видають на 1 рік. Якщо підприємство зберігає статус критичності, проводиться перебронювання.

У разі затримок із погодженнями бронювань потрібно вести комунікацію з Мінекономіки та Генштабом, але бронювання продовжують узгоджуватися.

Що ж стосується електронного бронювання, воно вже розроблено, але концептуально процедури можуть змінитися, і до нього доведеться адаптувати всі пропозиції бізнесу. Міноборони та Мінцифри зараз роблять все можливе для внесення даних до системи "Оберіг", яка дозволить перевести інформацію про військовозобов'язаних із паперового в електронний варіант.

Читайте також:

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення

Дикі та голодні: у мережі показали, як війська Путіна грабують приватний будинок на Херсонщині. Відео

Це почалося ще до 1991 року: у ГУР розповіли, як готувалося повномасштабне вторгнення в Україну