Різдво та Новий рік – це улюблені свята багатьох людей у ​​всьому світі. У ці дні ми збираємося з сім'єю та друзями, щоб відзначити цей особливий момент. І, звичайно ж, нас цікавить, якою буде погода у ці святкові дні.

Докладніше про те, якою буде погода у Різдво та найближчі дні, інформує Апостроф.

За даними синоптиків, погода на вихідних в Україні буде переважно похмурою, з мокрим снігом та дощами, сильними поривами вітру.

Субота, 23 грудня

У суботу на всій території країни можливий невеликий мокрий сніг, на півдні та південному сході сніг з дощем. Вдень буде похмуро, але дуже тепло для кінця грудня: у більшості регіонів очікується близько 0 ° С, у східних та південних областях - +3 ... +5 ° С (навіть уночі термометри покажуть близько +3 ° С). Однак через підвищену вологість відчуватиметься холодніше, тому рекомендуємо одягатися тепліше і не забувати рукавички.

Неділя, 24 грудня

На Святвечір трохи похолодає у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях — тут стовпчики термометрів опустяться до -3 °С. В інших регіонах температура не зміниться: на півдні очікується +3…+5 °С, у центрі, на півночі та заході України — близько 0 °С.

На більшій частині країни в неділю буде хмарно, без опадів. У західних областях пройде невеликий мокрий сніг, на Сумщині, Чернігівщині, Полтавщині та Харківщині можливий сніг.

Понеділок, 25 грудня

Погода на початку тижня у більшості областей буде непохитною. У різдвяний день на заході, півдні та в центрі країни пройдуть дощі (найсильніші опади очікуються на Закарпатті — до 16 мм), на сході та південному сході, Сумській, Чернігівській та Полтавській областях — дощ зі снігом. У деяких регіонах здійметься сильний вітер. Так, на Київщині анемометри покажуть до 8–10 м/с, в Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях — понад 10 м/с.

Виходячи з такого синоптичного прогнозу, по можливості проведіть цей святковий день удома, у родинному колі. На вулиці постарайтеся триматися подалі від старих дерев та металевих конструкцій, не залишайте вікна на провітрюванні без нагляду.

На півночі, сході та північному сході у понеділок очікується близько +0 °С (вночі – до -4 °С), у центрі – +2…+5 °С. У південних та західних областях повітря прогріється до +6…+8 °С.

Народні прикмети та вірування

  • Ясна погода увечері 24 грудня обіцяла багатий урожай наступного літа. Чим більше на небі було зірок, тим вірогіднішою була сонячна погода до кінця року. А от дощ у цей день, навпаки, віщував непогоду в останній тиждень грудня.
  • Потепління 25 грудня вважалося ознакою ранньої та теплої весни, а іній на деревах та кущах – провісником похолодання.

Читайте також:

Прям якесь наслання: українцям розповіли, якою буде погода на Різдво та на Новий рік

Ви тільки подивіться на цю пухнасту красу: біля арктичної станції "Академік Вернадський" вилупилися пінгвінята. Фото

Київстар відновив чергову важливу послугу: що потрібно знати