Келих гарного вина доречний до будь-якої вечірки або святкового заходу. Головне при цьому - вибрати високоякісний напій у магазині. Як це зробити – розповідаємо нижче.

Якщо ви стоїте перед великим асортиментом і не можете визначитися, яке вино обрати, спробуйте звернутися до контексту. Роздумайте про страви, які будуть подаватися.

Червоне вино чудово підходить до м'яса, тоді як біле варто вибрати для риби та морепродуктів. У випадку, якщо вид страв невідомий, або на святковому столі буде різноманіття страв, варто вибрати універсальні сухі ігристі чи сухі рожеві вина, які зможуть задовольнити різноманітні смакові вподобання.

При виборі вибір між червоним та білим вином важливо визначитись, на чому ви вирішите сконцентруватись. Червоне вино багатше вітамінами та мінералами, а також насичене антиоксидантами, тоді як біле вино вміщує менше калорій.

Наукові дослідження свідчать, що прихильники червоного вина можуть насолоджуватися покращеним рівнем холестерину та запобігати ускладненням діабету, тоді як поціновувачі білого вина проявляють якісний контроль рівня цукру в крові.

За даними Міністерства сільського господарства США для склянки вина об'ємом приблизно 150 мл, можна визначити, що у червоному вині міститься 125 калорій, а в білому - 121, в той час, як вміст вуглеводів та кальцію однаковий.

На думку дієтолога і представника Академії харчування та дієтологині Деббі Петітпейн, біле вино є «найкориснішим та найздоровішим» вином. Десертні ж вина містять багато цукру, або вина з залишковим цукром після бродіння винограду, можуть бути менш корисними.

Місце виробництва вина також грає важливу роль: в прохолодних кліматичних умовах виноград стає менш стиглим, маючи менше цукру та алкоголю. За такого підходу можна здобути користь від вживання вина, уникаючи надмірного споживання цукру та алкоголю.

Щодо кількості вина, рекомендації американських дієтологів полягають у вживанні не більше двох келихів для чоловіків та одного для жінок щоденно. Якщо є бажання, вино можна розвести газованою водою, щоб отримати більший об'єм порції без додаткових калорій та алкоголю. У кінцевому підсумку, користь від білого чи червоного вина полягає не лише в хімічному складі, але й у задоволенні від смаку та аромату, що не можна замінити.

Читайте також:

Таке не соромно поставити на святковий стіл: рецепт м'яса німецькою з білим вином, помідорами та яблуками

Допоможе звичайне молоко: як легко вивести з одягу пляму від вина

Вистачить і на вино, і на компот: що треба зробити з виноградом у листопаді, щоб у наступному році врожай вас здивував