Приплив українських біженців до Польщі вплинув ринку праці країни, що призвело до зниження рівня безробіття. Однак деякі професії, як і раніше, мають брак, і нещодавнє дослідження «Професійний барометр» виявило професії, які, як очікується, матимуть великий попит серед польських роботодавців у 2024 році.

Про це повідомляє «today»

Ось деякі з професій, які, як очікується, будуть у дефіциті:

Будівельна галузь.

Теслярі, столяри, покрівельники, монтажники, муляри та штукатури входять до числа фахівців, які відчувають нестачу в будівельному секторі.

Транспортна галузь.

Попит поширюється на водіїв вантажівок та автобусів, а також складських робітників у транспортному секторі.

Охорона здоров'я.

По всій Польщі існує постійна потреба у лікарях, медсестрах та акушерках. Крім того, затребувані фізіотерапевти, масажисти, особи, які здійснюють догляд за людьми похилого віку та людьми з обмеженими можливостями.

Освіта.

Нестача спостерігається у сфері освіти, особливо серед учителів практичної професійної підготовки, загальноосвітніх предметів, професійних предметів, вихователів дитячих садків, учителів спеціальних шкіл та інтеграційних класів.

Дослідження передбачає, що 2024 року попит на іноземну робочу силу, особливо з боку українців, збережеться, причому українці залишаться пріоритетом у працевлаштуванні.

Однак польські роботодавці все частіше пропонують робочі місця громадянам Азії та Латинської Америки, що відображає диверсифікацію ринку праці, що зростає.

Важливо відзначити, що хоча українці складають значну частину іноземних робітників у Польщі, існує також імміграція з інших країн, що сприяє конкуренції за доступні робочі місця.

Загальна тенденція підкреслює динамічний характер польського ринку праці та його здатність реагувати на мінливі демографічні та економічні чинники.

Читайте також:

Готуємось до весни та літа: що потрібно зробити, щоб на вашій ділянці більше ніколи не було мурах

За новорічним столом ця страва стане хітом: рецепт прозорого та ароматного холодця з яловичої мови

Секрети дуже досвідчених господарок: як випрати одяг, щоб він не полиняв